Pelletforum

Het forum over verwarmen met pellets

Voorstellen nieuwe leden

"De Tien Geboden”

Het pelletforum gebruiken:

Wie is er online?

Er zijn in totaal 7 gebruikers online :: 1 Geregistreerd, 0 verborgen en 6 gasten

rudy.devroey


Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 278. Dit aantal is bereikt op ma nov 21, 2011 8:52 pm.

Soortgelijke onderwerpen

  Affiliates

  Meest actieve berichtenplaatsers


  Brand driehoek of verbrandings driehoek

  Deel
  avatar
  hanstandt
  Pelletkacheltje
  Pelletkacheltje

  Man Aantal berichten : 260
  Leeftijd : 48
  Registration date : 24-02-09

  Brand driehoek of verbrandings driehoek

  Bericht van hanstandt op wo dec 08, 2010 8:55 pm

  Hier wordt de verbrandingsdriehoek uitgelegd.

  Waarom deze link.
  In uw kachel gebeurd hetzelfde.
  Hiermee zullen jullie begrijpen waarom soms de kachel niet goed brand.
  Dit is een kwestie van de drie of vijfhoeks regel.


  Verbrandings driehoek

  De driehoek van de brand

  brand driehoek of verbrandings driehoek is een eenvoudig model, van de wetenschap van brandbestrijdings, voor het begrip van de ingrediënten noodzakelijk voor de meesten branden. Het is grotendeels vervangen in de industrie door brand tetrageder, wat een vollediger hieronder beschreven begrip verstrekt, ook.

  De driehoek illustreert de regel dat aan te steken en vereist te branden, een brand drie elementen: hitte, brandstof, en oxyderende agent, gewoonlijk zuurstof. De brand wordt verhinderd of door om het even wie van hen te verwijderen gedoofd. Een brand komt natuurlijk voor wanneer de elementen in het juiste mengsel worden gecombineerd (b.v., is meer hitte nodig voor het aansteken van sommige brandstoffen, tenzij er geconcentreerde zuurstof is).
  Zonder brandstof, zal een brand ophouden. De brandstof kan natuurlijk worden verwijderd, zoals waar de brand al brandbare brandstof, of manueel, door de brandstof uit de brand mechanisch of chemisch te verwijderen heeft verbruikt. De scheiding van de brandstof is binnen een belangrijke factor onbewerkte grond brand de afschaffing, en is de basis voor de meeste belangrijke tactiek, zoals gecontroleerde brandwonden. Andere brandstoffen kunnen ook chemisch worden veranderd om hen te branden bij gewone temperaturen, misschien als deel van een brand-preventie maatregel te verhinderen.
  Zonder voldoende hitte, kan een brand beginnen niet, en het kan verdergaan niet. De hitte kan worden verwijderd door sommige types van brand met water dousing; de waterdraaien aan stoom, die de hitte met het vergt. Merk op dat het water eigenlijk een andere types van branden of uitspreiden zal zal verhogen (zoals brandbare metaalbranden, commentaren hieronder zien). Het scheiden van brandende brandstoffen van elkaar kan ook een efficiënte manier zijn om de hitte te verminderen. In bosbranden, zijn de brandende logboeken gescheiden en geplaatst in veilige gebieden waar er geen andere brandstof is. Het schaven embers van een brandende structuur verwijdert ook de hittebron. Het uitzetten van de elektriciteit in een elektrobrand verwijdert de hittebron, hoewel andere brandstoffen brand kunnen gevangen hebben en blijven brandend tot de brandbestrijder hen en hun branddriehoeken ook richt.
  Zonder voldoende Zuurstof, kan een brand beginnen niet, en het kan verdergaan niet. De zuurstof kan uit een brand door het met een waterig schuim te smoren, of wat worden verwijderd inert gas (b.v., kooldioxide) of droge chemische producten, of door het in te sluiten waar de brand alle beschikbare zuurstof snel zal uitputten. Een kaarssmoorklok gebruikt dit principe. De zuurstof voor de brand kan ook onmiddellijk, als slechts voor een ogenblik, door verfijndere middelen worden verbruikt zoals het gebruiken explosieven aan „snuifje“ olie put gas brand. Zodra de gasbrand uit is, het niet heet genoeg is opnieuw te beginnen, maar de arbeiders moeten uiterst zorgvuldig zijn om vonken niet te creëren. Zie Rode Adair.

  De tetrageder van de brand

  De branddriehoek is een nuttig het onderwijshulpmiddel, maar slaagt er niet in om het vierde essentiële element van brand te identificeren: het ondersteunen chemische reactie. Dit heeft geleid tot ontwikkeling van brand tetrageder: een driehoekige piramide die vier kanten (met inbegrip van de bodem) heeft. Sommige agenten van de brandafschaffing verwijderen of verminderen om het even welke drie noodzakelijke componenten niet, maar eerder mengen zich in hun chemische combinatie, zoals Halon. In de meeste branden, is het welk niet element van belang verwijderd wordt; de brand slaagt aan te steken er niet in, of het gaat uit. Nochtans, zijn er bepaalde chemische branden waar kennen van slechts de „branddriehoek“ niet goed genoeg is.

  Verbranding is de chemische reactie die op een brand meer hitte voedt en het om toestaat verder te gaan. Met de meeste types van branden, werkt het oude model van de branddriehoek goed genoeg, maar wanneer de brand het branden impliceert metalen (gekend als a brand klasse-D in het Amerikaanse systeem dat van brandclassificaties, metalen impliceert als lithium, magnesium, wordt enz.), het nuttig om de chemie van verbranding te overwegen. Het zetten van water op zulk een brand kon in de brand resulteren die heter wordt (of zelfs het exploderen) omdat dergelijke metalen met water in kunnen reageren exotherme reactie om brandbaar te produceren waterstof gas. Daarom moeten andere gespecialiseerde chemische producten typisch worden gebruikt om de kettingreactie van metaalverbranding te breken en de brand tegen te houden.


  _________________

  Momenteel (1e en oude woning, wordt vakantieverblijf): Caminetti - Montegrappa 6220AC : 10 Kw
  2de woning: Jolly-Mec Fogo water 25 à 27,8Kw Hout & Pellets CV Kachel zie: [Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om deze link te kunnen zien.]
  Pellets: Granubois, Badger & CleanFire De laatste twee jaar: CleanFire.


  You may only be one person to the world but you may be the world to one person.
  avatar
  11221
  Pellet
  Pellet

  Aantal berichten : 157
  Registration date : 28-10-09

  Re: Brand driehoek of verbrandings driehoek

  Bericht van 11221 op wo dec 08, 2010 8:59 pm

  Slechte vertaalsoftware gebruikt precies No
  avatar
  Gast
  Gast

  Re: Brand driehoek of verbrandings driehoek

  Bericht van Gast op wo dec 08, 2010 9:08 pm

  hanstandt

  hoe leg je dit uit aan mensen van de derde leeftijd .
  avatar
  ZaurusUser
  Pellet
  Pellet

  Man Aantal berichten : 145
  Leeftijd : 49
  Registration date : 28-12-09

  Re: Brand driehoek of verbrandings driehoek

  Bericht van ZaurusUser op wo dec 08, 2010 9:11 pm

  fleur schreef:hanstandt

  hoe leg je dit uit aan mensen van de derde leeftijd .

  Wat heb je niet verstaan ? kampvuur kampvuur


  _________________
  Rika Topo
  avatar
  Gast
  Gast

  Re: Brand driehoek of verbrandings driehoek

  Bericht van Gast op wo dec 08, 2010 9:23 pm

  ZaurusUser schreef:
  fleur schreef:hanstandt

  hoe leg je dit uit aan mensen van de derde leeftijd .

  Wat heb je niet verstaan ? kampvuur kampvuur  ik had dit graag eens gelezen in onze gewone omgangstaal ,voor de man met de pet die juist de lagere school heeft afgemaakt
  avatar
  kristel
  Pelletkachel
  Pelletkachel

  Vrouw Aantal berichten : 723
  Leeftijd : 44
  Registration date : 29-09-10

  Re: Brand driehoek of verbrandings driehoek

  Bericht van kristel op wo dec 08, 2010 9:35 pm

  Wat ik heb begrepen: voor verbranding is brandstof, een juiste ontbrandingstemperatuur en zuurstof nodig. Als er ergens eentje verdwijnt of verminderd krijg je problemen. Dat is wat er bij veel pelletkachels problemen geeft. Een goeie en optimale werking is dus niet zo simpel als het lijkt of als ons voorgeschoteld wordt. Dat het niet altijd gaat zoals het moet kunnen we hier dagelijks lezen. Sommige oorzaken liggen bij de installateur maar lang niet alles. Het duurt denk ik een tijdje voor je je kachel kent. Je hoort hier wat en daar wat, je leest wat en je wordt "slimmer". Een installateur kan immers geen hele week komen logeren om te kijken hoe je kachel het doet in verschillende omstandigheden, andere pellets, ander weer, ...
  Daarom is het wel belangrijk dat je kan terugvallen op je installateur met je vragen, dat hij eventueel nog eens langs komt en ook hier krijg je al ontzettend veel info. Wat soms ook weer tot verwarring kan leiden Smile
  Maar eens dat alles op punt staat is het enkel maar genieten Smile Om toch nog steeds alle dagen weer een beetje bij te leren.

  Groetjes
  Kristel
  avatar
  erwin
  Admin

  Man Aantal berichten : 13158
  Leeftijd : 54
  Registration date : 15-02-10

  Re: Brand driehoek of verbrandings driehoek

  Bericht van erwin op wo dec 08, 2010 9:47 pm

  bij opstart heb je nodig pellets, verbrandingslucht en de warmte van de gloeikaars

  bij werking: pellets, verbrandingslucht en aanwezige warmte van reeds verbrande pellets

  liefst in optimale verhouding voor een goede verbranding


  Laatst aangepast door erwin123 op wo dec 08, 2010 9:50 pm; in totaal 1 keer bewerkt
  avatar
  ZaurusUser
  Pellet
  Pellet

  Man Aantal berichten : 145
  Leeftijd : 49
  Registration date : 28-12-09

  Re: Brand driehoek of verbrandings driehoek

  Bericht van ZaurusUser op wo dec 08, 2010 9:49 pm

  fleur schreef:
  ZaurusUser schreef:

  Wat heb je niet verstaan ? kampvuur kampvuur  ik had dit graag eens gelezen in onze gewone omgangstaal ,voor de man met de pet die juist de lagere school heeft afgemaakt

  (ben ondertussen al voorbijgestoken)
  Ok, serieus dan :

  Om uw kachel te laten branden heb je 3 zaken nodig :
  - aangevoerde lucht (voor de zuurstof)
  - pellets (voor de brandstof)
  - hitte om het vuur aan te steken (eerst via de gloeikaars, nadien via de brandende pellets zelf die de volgende pellets in brand steken)
  Hoe optimaler de verhouding tussen de 3, hoe beter en heter het vuur is.

  Als er één van de 3 niet meer is, gaat de kachel uit :
  - geen lucht meer (dan dooft het vuur) : door te weinig aanvoer van lucht of doordat de rook niet weg kan en geen plaats maakt voor verse lucht)
  - geen pellets meer (mag je zelf eens raden)
  - geen hitte meer (als je te laag in eco laat branden, zullen de pellets doven bij gebrek aan hitte)

  Die "tetrageder" is volgens mij niet van toepassing op een pelletkachel.
  (die is volgens wat ik ervan versta meer van belang om te weten of je moet blussen met schuim, water, poeder, explosie, ... naar gelang de chemische reactie in het vuur dat je wil blussen)
  Een pelletkachel moet je niet blussen, gewoon laten branden.

  W.


  _________________
  Rika Topo
  avatar
  Gast
  Gast

  Re: Brand driehoek of verbrandings driehoek

  Bericht van Gast op wo dec 08, 2010 10:09 pm

  ZaurusUser schreef:
  fleur schreef:  ik had dit graag eens gelezen in onze gewone omgangstaal ,voor de man met de pet die juist de lagere school heeft afgemaakt

  (ben ondertussen al voorbijgestoken)
  Ok, serieus dan :

  Om uw kachel te laten branden heb je 3 zaken nodig :
  - aangevoerde lucht (voor de zuurstof)
  - pellets (voor de brandstof)
  - hitte om het vuur aan te steken (eerst via de gloeikaars, nadien via de brandende pellets zelf die de volgende pellets in brand steken)
  Hoe optimaler de verhouding tussen de 3, hoe beter en heter het vuur is.

  Als er één van de 3 niet meer is, gaat de kachel uit :
  - geen lucht meer (dan dooft het vuur) : door te weinig aanvoer van lucht of doordat de rook niet weg kan en geen plaats maakt voor verse lucht)
  - geen pellets meer (mag je zelf eens raden)
  - geen hitte meer (als je te laag in eco laat branden, zullen de pellets doven bij gebrek aan hitte)

  Die "tetrageder" is volgens mij niet van toepassing op een pelletkachel.
  (die is volgens wat ik ervan versta meer van belang om te weten of je moet blussen met schuim, water, poeder, explosie, ... naar gelang de chemische reactie in het vuur dat je wil blussen)
  Een pelletkachel moet je niet blussen, gewoon laten branden.

  W.


  zaurususer

  bedankt voor de nederlandse uitleg ,alle boertjes in de vlaanders hebben het begrepen nu tof
  avatar
  hanstandt
  Pelletkacheltje
  Pelletkacheltje

  Man Aantal berichten : 260
  Leeftijd : 48
  Registration date : 24-02-09

  Re: Brand driehoek of verbrandings driehoek

  Bericht van hanstandt op za dec 11, 2010 1:16 pm

  Sorry blijkbaar is de vertaling niet zo goed verlopen. (Heb niet alles gecontroleerd :-( )

  [Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om deze afbeelding te kunnen zien.]

  Bedankt voor uw verduidelijking Fleur.
  De systemen om verbranding te verkrijgen en/of te blussen zijn op deze 3 regels gebaseerd.
  Dus een pelletkachel die in de garage staat waar het vriest zal moeilijker starten. Omdat je dan meer energie nodig hebt om ontbranding (oxidatie) te bekomen.
  Een vervuilde kachel met een slechte luchtaanvoer of afvoer zal slecht branden, lucht met weinig zuurstof zal het zelfde probleem veroorzaken.

  Hou die regel in acht bij problemen.

  Zie ook dit PDF document:
  Brand

  Gesponsorde inhoud

  Re: Brand driehoek of verbrandings driehoek

  Bericht van Gesponsorde inhoud

   Soortgelijke onderwerpen

   -

   Het is nu do maa 23, 2017 5:12 am